Oproep aan het stadsbestuur voor een duurzaam plan voor de Diepe Straten!

Lees en steun het idee van VZW Red de Diepe Straten op het inspraakplatform van de stad Ninove.

De Diepe Straten is een prachtig gebied tussen Ninove en Haaltert van enkele vierkante kilometers aaneengesloten natuur, met oude en ecologisch zeer waardevolle en holle wegen. Die holle wegen zijn bovendien beschermd als cultuur-historisch landschap.

Wandelaars, mountainbikers, joggers, ruiters en paardenmenners komen er genieten van stilte en indrukwekkende vergezichten.

Al enkele keren was dit mooi gebied in gevaar door aanvragen voor grootse projecten van ontginning, opvulling en bebossing. De bewoners van Ninove en Haaltert hebben hier hevig en in groten getale tegen geprotesteerd. Het gebied is telkens gered kunnen worden. Echter, een langetermijnvisie is een must! Het stadbestuur moet zich hiervoor engageren en een plan uitwerken.

Dat duurzaam plan moet het unieke gebied vrijwaren van enige verdere verstoring en beschadiging van het landschap, fauna & flora. Het plan moet ook een opvulling van de bestaande putten verhinderen. Niemand wil jarenlang zwaar vrachtvervoer doorheen dicht-bewoonde straten met verkeersonveilige situaties tot gevolg. De focus moet liggen op een opwaardering en recreatieve invulling van het gebied.

In de petities en bezwaarschriften tegen de grootse projecten, hebben de bewoners van Ninove en Haaltert nadrukkelijk gevraagd om de rust voor mens & natuur te behouden, en dit unieke open gebied te beschermen.

De Diepe Straten zijn graag gezien. Wat je lief is, daar draag zorg je voor!

 

 

Deel deze boodschap Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page